SHOWCASE ÉS KONFERENCIA
a WOMEX közreműködésével

2023. szeptember 7–9.
Veszprém

FELLÉPŐK HAMAROSAN!

BALKAN:MOST PRO

Csatlakozz az európai zeneipar legjobbjaihoz! Többszáz szakember érkezik a BALKAN:MOST fesztiválra a kontinsens minden szegletéből – a hatalmas buli mellett showcase koncertek és szakmai, networking programok várják a zeneipari delegáltakat. Regisztrálj te is, és vegyél részt a BALKAN:MOST PRO eseményein. A PRO eseményekre ingyenes a belépés, az jelentkezések elfogadásáról emailben értesítünk. A delegációknak lehetősége van igénybe venni utazási és szállástámogatást.

Regisztrálok

A fesztiválról

A FESZTIVÁLRÓL

A BALKAN:MOST fesztivál pont olyan hangulatos, összetett és őrült lesz, mint maga a balkáni zene! A fesztivál a délkelet-európai kultúra, zene és gasztronómia ünneplése, egy hatalmas buli, amit egész Európában érezni lehet majd.

A fesztivál egyben egy négyéves zeneipari projekt, a MOST Music lezárása is. Ez a példátlanul sikeres vállalkozás többek közt azt is elérte, hogy a projetkbe beválogatott zenészek a világ legnagyobb színpadjain léphessenek fel, ezzel nemzetközi sikerre emelve őket.

Most a legjobb kortárs balkáni zenészek gyűlnek össze a BALKAN:MOST-on, ahol így a felszabadító fesztiválozás közben egy hatalmas és mély kultúrához is közelebb kerülhetsz.

SZABADULJ FEL

A balkáni zene gyökerei mélyre nyúlnak – a régió hangzása ezerféle hatásból áll össze, a balkáni zenészek képesek egyszerre óriási táncolást csapni, majd a következő számmal megríkatni a közönséget. A BALKAN:MOST fesztivál egyik legfontosabb célja megmutatni, hogy a balkáni sztereotípiák – rezesbandák, szőrös férfiak, rakija – nem mutatják meg, milyen a balkáni kultúra MOST. A kortárs balkáni zene kritikus, összetett, ellenálló, izgalmas és gyönyörű.

Hallgass bele a BALKAN:MOST lineupjába, dark folk rocktól az ethnojazzig, hagyományőrző és szakrális zenétől a pszichedelikus elektronikáig. A fesztivál gyönyörű helyszínen rengeteg ingyenes programmal vár minden korosztályt.


ABOUT MOST MUSIC

HÍD A BALKÁNI ZENÉÉRT

A BALKAN:MOST Fesztivál nemcsak felejthetetlen bulinak ígérkezik, de egy négyéves európai támogatási projekt lezárása is. A MOST Music projekt nevét a ‘most’ szóról kapta, ami számos szláv nyelven hidat jelent, ezzel is hangsúlyozva a projekt összekötő szerepét a délkelet-európai és nyugat-európai zeneipar között. Az ambiciózus projektet 11 nemzetközi partner kooperációjában a magyar Hangvető vezeti. Az reméljük, a MOST Music hatására szorosabban kötődnek majd egymáshoz az európai zenepiac különböző régiói és brandjei, mint amilyen a balkáni zene is.

MI ÍRJUK A TÖRTÉNETET

Közel 30 zenekar és zenész, több mint 80 fiatal menedzser és zeneipari szakember, és 60 európai fesztivál és koncerthelyszín került be a MOST Music felhívása mentén a támogatási projektbe. Ez a csapat soha nem látott fellendülést hozott a balkáni zene reprezentációjában és elismertségében világszerte. Még hátra van egy év a projektből, és máris számos támogatott érte el a legnagyobb kitűzött céljait is. A MOST projekt tucatnyi tréninget, gyakornokságot, networking eseményt és találkozót szervezett, számtalan résztvevőnek segített új portfóliót építeni, új lemezt kiadni, új mentorokat találni.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a BALKAN:MOST fesztivál, ahol a MOST projekt zenészei is fellépnek majd, a kortárs balkáni zene legjobbjait hozza egy tető alá. Gyere velünk, oldódj fel te is a balkáni zene ritmusában!


VEB 2023

Magyarország új kulturális - kreatív régiója közös pályázattal nyerte el a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címet. Sokszínű programjaival, fejlesztéseivel segít a térséget európai kulturális-kreatív színtérré emelni. Pezsgő élettel teli megújuló városi terek, Veszprém, a Bakony és a Balaton új, közös identitása, a kulturális-kreatív ipar új otthona, az Európa Kulturális Fővárosa program víziója.

Hangvető

A Hangvetőben 2003 óta foglalkozunk rendezvények szervezésével, kulturális fejlesztési stratégiai tanácsadással és kivitelezéssel. A világzene közép- és kelet-európai piacán központi szerepet töltünk be. Számtalan nemzetközi projektünk és zeneipari szakembereknek szóló képzési programunk, népszerű fesztiváljaink, és zenei tartalmaink tesznek minket különlegessé.

MOST Music

A MOST – híd a balkáni zenéért program célja, hogy támogassa a régió zenei szakembereit és zeneiparát. Ezt a balkáni és nyugat-európai szakemberek összeköttetésével, és a régió exportjának megerősítésével teszi. Zenészeket, kezdő menedzsereket, fesztiválokat és koncerthelyszíneket, valamint kreatív városi projekteket támogatunk.

Piranha Arts

A berlini székhelyű Piranha Arts a legendás WOMEX márka tulajdonosa. A WOMEX – Worldwide Music Expo – a legnemzetközibb és legsokszínűbb kulturális és zeneipari esemény a világon, egyben a legnagyobb zenei konferencia is. A WOMEX szakmai vásárral, filmprogrammal, showcase koncertekkel teljes.